• prima pagina
• informatii generale
• comitete
• program si tematica
• taxe de participare
• inregistrare
• rezumate
• cazare
• parteneri
• ghid turistic
• download
• contact
 
     
 
GHID TURISTIC

DATE GEOGRAFICE

Judetul Sibiu se afla in centrul Romaniei, in partea de sud-est a Transilvaniei, la poalele muntilor Carpati. La sud, judetul este marginit de doua masive separate de valea raului Olt: pe de-o parte Fagarasii, cu varfuri ce adesea depasesc 2500 m, si masivele Lotru si Cindrel cu altitudini ce depasesc putin 2200 m. Inspre nordul judetului relieful scade in altitudine dominat fiind de dealuri line si coline impadurite. Regiunea Sibiului beneficiaza de o clima temperat continentala cu veri calde si insorite, si ierni reci.


DATE ISTORICE


Sibiul a fost fondat pe locul unei mai vechi asezari, probabil slave, imediat dupa mijlocul secolului al XII-lea de colonisti sasi din teritoriul Rin-Mosela. Prima mentiune a cetatii este facuta in 1191 sub numele Cibinium intr-un document ecleziastic de la Vatican. Prima atestare documentara in forma Hermannstadt dateaza din anul 1223, dar exista si mentiuni ale numelui Villa Hermanni. In anul 1241 a fost atacat, cucerit si partial distrus de hoardele mongole. In anul 1366 Sibiul a fost declarat "oras".

Aici a fost publicat, in anul 1544, Catehismul Luteran, prima carte tiparita in limba romana.

Din 1692, odata cu cresterea influentei austriece, Sibiul devine capitala Transilvaniei. Aceasta este o perioada infloritoare a orasului, cea mai importanta constructie din aceasta perioada fiind Palatul Brukenthal.

In 1872 se construieste prima linie de cale ferata, iar in 1897 Sibiul este electrificat. Tot in aceasta perioada Sibiul este sediul asociatiei ASTRA si un oras important al comunitatii romanesti.

Alte date importante:
* 1292 - A fost deschis primul spital de pe teritoriul actual al Romaniei.
* 1380 - A fost documentata prima scoala de pe teritoriul actual al Romaniei.
* 1494 - Prima farmacie de pe teritoriul actual al Romaniei.
* 1494 - Primul orologiu instalat in turn in tara noastra.
* 1534 - Prima fabrica de hartie de pe teritoriul actual al Romaniei.
* 1544 - A fost tiparita la Sibiu prima carte in limba romana.
* 1551 - Primul experiment cu rachete din lume, realizat de Conrad Haas.
* 1788 - Primul teatru de pe teritoriul actual al Romaniei.
* 1795 - Primul paratrasnet din Sud-Estul Europei este instalat in Cisnadie.
* 1797 - Samuel von Hahnemann deschide primul laborator homeopatic din lume.
* 1817 - Primul muzeu din Romania, Muzeul National Brukenthal este deschis la Sibiu.
* 1896 - Prima linie electrica din Sud-Estul Europei.
* 1928 - Prima gradina zoologica din Romania.

OBIECTIVE TURISTICE

  1. MUZEUL NAŢIONAL BRUKENTHAL (Piata Mare, nr. 4-5) - cel mai important complex muzeal din Sibiu si cel mai vechi muzeu din Romania are la baza colectia de arta a Baronului Samuel von Brukenthal.
  2. COMPLEXUL NAŢIONAL MUZEAL ASTRA - Complexul este format din trei muzee : Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, Muzeul Franz Binder si Muzeul Emil Sigerus
  3. MUZEUL DE LOCOMOTIVE CU ABUR (Str. Dorobantilor 22; Tel.: 0269 431685) - Muzeul de locomotive cu aburi Sibiu a fost inaugurat în 1994 si prezintă 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri
  4. 15 biserici declarate monumente istorice care se gasesc in Sibiu
  5. CENTRUL ISTORIC
  6. STATIUNEA PALTINIS - cea mai veche statiune montana din Romania fiind inaugurata in anul 1894
  7. MONUMENTELE ISTORICE - HARTA interactiva a orasului vechi cu prezentarea tuturor obiectivelor aflate pe lista monumentelor istorice
  8. PARCURI SI ZONE DE AGREMENT

ACCESIBILITATE

Orasul Sibiu este situat in partea sudica a Transilvaniei, pe raul Cibin avand coordonatele: 45°47 latitudine nordica (in linie cu Lyon) si 24°05 longitudine estica (aproximativ in linie cu Atena). Fiind foarte aproape de centrul geografic al Romaniei, Sibiul se afla la o distanta de 3,5 ore de condus de Bucuresti. Prin Sibiu trec drumurile europene E 68 (Arad – Sibiu – Brasov) si E 81(Cluj – Sibiu – Pitesti – Bucuresti).

Continental Forum Sibiu este localizat central in Piata Unirii, in imediata apropiere a centrului istoric, comercial si cultural al orasului.
De la Aeroportul International din Sibiu se merge spre est pe soseaua Alba Iulia care se continua cu o curba la dreapta pe Str. Andrei Saguna, in capatul careia, pe partea stanga veti gasi Hotelul Continental Forum Sibiu, in Piata Unirii nr. 10.

De la Gara Sibiu, se merge spre centrul orasului pe Str. General Gheorghe Magheru apoi se face stanga la intersectia cu Str. Constitutiei pana la sensul giratoriu, unde se se merge la dreapta pe B-dul Corneliu Coposu pana la intersectia cu Str. Andrei Saguna, unde se face din nou dreapta si la 100 m se afla hotelul.

Coordonate GPS: 45.79223,24.14766


 
 PARTENERI MEDIA